Skolas pagalmā 12.kl. skolēni - izlaidums 2019.

Skolas kolektīvs

Skolas ēka

Projekts Erasmus+

Mūsu ģimnāzijas kolektīvs aktīvi piedalās dažādos starptautiskajos projektos, tā ir lieliska iespēja dalīties pieredzē, iepazīties ar daudzveidīgām pedagoģiskajām metodēm un izglītības sistēmām, prezentēt savu valsti un savu skolu.

Šī gada marta vidū ( no 18.03. līdz 22.03.) RZĢ skolotāju grupa tikās ar pedagogiem Spānijā, Žironas pilsētas Pericot skolā, Erasmus+ projektā „Modern Odysseus in the arms of Europe ” , kurā sadarbojas Grieķijas, Spānijas, Horvātijas, Portugāles un Latvijas pedagogi. Projekta mērķis- caur seno mītu par Odiseja ceļojumu izgaismot problēmas, kas rodas cilvēkam, kad viņš pamet savu zemi (migrācija, bēgšana no nelaimēm) ,kā palīdzēt iekļauties jaunajā vidē, nezaudējot savas Dzimtenes sajūtu un savu identitāti.

 

Projekta koordinatori (Grieķija) katrai tikšanās reizei izvirzīja uzdevumus, šoreiz bija uzdots izveidot „Koferi”, kurā bērns liks to, kas viņam ir vissdārgākais un vismīļākais no savas zemes. Ļoti interesanti bija redzēt daudzveidību „mājas uzdevuma” prezentācijā. Mūsu komanda izveidoja virtuālo koferi, kurā bija bērnu zīmējumi un mīlestības vārdi savai Dzimtenei, savai mājai. Mēs arī sagatavojām prezentāciju par Latviju (vēl viens „mājas darbs”) ar interaktīvām aktivitātēm: prāta vētru, mākslas uzdevumiem, dziesmu un deju. Skolēni ar aizrautību dejoja „Plaukstiņpolku” un degustēja mūsu Latvijas rupjmaizi.

Spānijas kolēģi iepazīstināja ar savu skolu, tā ir vienīgā valsts skola Žironā, kura strādā pēc austriešu psihologa un pedagoga Rūdolfa Štainera izstrādātās Valdorfa pedagoģijas sistēmas. Skolā mācās bērni vecumā no 3- 11 gadiem. Mēs redzējām mākslas un valodas nodarbības, vērojām, kā strādā pedagogi ar „īpašiem” bērniem, paši izmēģinājām dažādas grūtības pakāpes ierīces robototehnikas klasē. Aktīvi piedalījāmies drāmas un kustību nodarbībās, kā skatītāji piedalījāmies vērienīgā uzvedumā „Jorney to Ithaka” ( „Ceļojums Itākā"), ko sagatavoja skolēni un skolotāji angļu valodā.

Pedagogiem bija arī neformālas tikšanās: ekskursija pa Vecpilsētu ,brauciens uz Salvadora Dalī muzeju, sarunas, jautājumi par skolu, mūsu profesiju, bērniem, ģimenēm un par Latviju
Nākamā tikšanās būs septembrī mūsu ģimnāzijā , daudziem projekta dalībniekiem tā būs pirmā iepazīšanās ar Rīgu.
Mēs esam pārliecinātas, ka izpildīsim jaunos uzdevumus, ko saņemsim no koordinatoriem, un spēsim ar ģimnāzijas kolektīva līdzdalību organizēt viesiem interesantu, jēgpilnu un sirsnīgu vizīti.