Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

Eiropas čempionāta dalībnieki no RZĢ

No 1. līdz 9. augustam Polijas galvaspilsētā – Varšavā notika XXII Eiropas jaunatnes čempionāts starptautiskajā dambretē. Sacensībās piedalījās 14 valstu pārstāvji: no Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Holandes, Itālijas, Francijas, Vācijas, Čehijas, Ungārijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Trīs Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas audzēkņi – Martinas Mašanauskas (3.a kl.), Ņikita Vorotņikovs (2.c kl.) un Iļja Trasko (2.e kl.) – arī kļuva par šī prestižā sporta foruma dalībniekiem: puiši spēlēja ātrās dambretes turnīrā, vecumgrupā – U-10.

Vislielākos panākumus guva Ņikita Vorotņikovs. 9 kārtās viņš izcīnīja 10 punktus (4 uzvaras, 2 neizšķirti un 3 zaudējumi) un 52 dalībnieku konkurencē ieņēma augsto 20. vietu. Turklāt uzrādītais rezultāts ļāva Ņikitai izpildīt 4. sporta klases normatīvu.
Iļjam Trasko ir 9 punkti (2 uzvaras, 5 neizšķirti un 2 zaudējumi) un 28. vietā. Un jāatzīmē, ka Iļja bija viens no jaunākajiem turnīra dalībniekiem: gandrīz visiem sāncenšiem viņš pēc vecuma piekāpās gadu-divus gadus. Martinam Mašanauskam ir 6 punkti (2 uzvaras, 2 neizšķirti un 5 zaudējumi) un 46. vietā tabulā.

Kā atzina paši puiši, Eiropas jaunatnes čempionātā dalība deva viņiem gan nenovērtējamu pieredzi, gan labu stimulu viņu dambretes iemaņu attīstīšanai nākotnē.

Velām puišiem jaunas uzvaras!