Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

Vasara Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā

Vasara ir brīnišķīgs laiks aktivitātēm brīvā dabā un jaunai pieredzei. No 1. līdz 16. jūnijam sākumskolas vecuma bērniem durvis vēra vasaras nometnes ‘’Zelta sietiņš’’, "Sportiņš", “Saulīte” S.Laurenes vadībā. Nometne guva lielu atsaucību, un tajā piedalījās 31 skolēns un 4 pedagogi: Ksenija Kirilova, Jeļena Martjanova, Kristīne Dombrovska, Natālija Jakovele, Larisa Vosjutoviča. Nometnē piedalījās arī citi pedagogi, kuri vadīja stundas: angļu valoda – Nataļja Sazonova, mūzika Inna Chikh, sports – Jeļena Piščika, Ilona Cigankova, kā arī baseina treneri.

Divu nedēļu ietvaros skolēniem tika izplānotas un organizētas dažādas nodarbības un 4 izbraukuma ekskursijas. Skolēni mācījās būvēt māju no kastēm, datorklasē izdomāja savus tēlus, latviešu valodas stundās bagātināja vārdu krājumu, sacentās starp komandām sporta spēlēs, veidoja pieteikumus, devās ekskursijās. Skolēni apmeklēja Jūrmalas Brīvdabas muzeju, mini zoo “Lauku sēta”, Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju.

Dalībniekiem grupā "Sportiņš" tika piedāvātas sporta nodarbības trīs reizes dienā, no rīta divas sporta nodarbības - komandu sporta spēles - basketbols, futbols, "tautas bumba", individuālie sporta veidi- badmintons, galda teniss, karatē, vispārējās fiziskās sagatavotības un fitnesa nodarbības, un tā kā skolā ir peldbaseins, tad pēcpusdienā - peldēšanas nodarbība. Visas nodarbības tika pielāgotas bērniem atkarībā no viņu fiziskās sagatavotības.

Katra diena bija radoša un emocionāli piepildīta. Skolēni iemācījās sadarboties, strādāt komandās, draudzēties, palīdzēt un atbalstīt citam citu.

Vasaras nometnes kopīgas bildes