Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

British Council

Metodiskās dienas “Vienotās pieejas īstenošana, nodrošinot pāreju uz mācībām valsts valodā”

2024.gada 29.februārī  Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas organizēja Metodisko dienu “Vienotās pieejas īstenošana, nodrošinot pāreju uz mācībām valsts valodā” , kurā tika uzaicināti piedalīties pilotprojekta “Izglītības iestāžu partnerības kā atbalsts pārejai uz mācībām latviešu valodā” (British Council Latvia ) sadarbības partneri – audzinātāji no Rīgas 264.pirmskolas izglītības iestādes “Zelta atslēdziņa” .

Metodiskajā dienā ģimnāzijas pedagogi dalījās pieredzē par runājošo sienu, vārdnīcu un dinamisko paužu izmantošanu valodas apguves sekmēšanai, par pierakstu veidošanu un tekstpratības stiprināšanu mācību stundās sākumskolā, lai radītu bērnos vēlēšanos runāt latviski un sekmētu runas attīstību.

Pedagogus, tajā skaitā arī četrus PII “Zelta atslēdziņa” pedagogus un British Council pārstāvjus, savās stundās labprāt uzņēma pedagogi N.Minajeva, N.Mihailova, I.Panova un K.Kirilova.

Pēc mācību stundas  profesionālās sarunās pedagogi veidoja kopīgu priekšstatu par to, kā vienlaicīgi ar mācību satura apguvi, veicināt 1.klašu skolēnu latviešu valodas prasmes, kā arī par pēctecības nodrošināšanas nepieciešamību starp pirmsskolu un sākumskolu bērnu vieglākai pārejai no vienas izglītības pakāpes uz nākamo. 

Kristīne Dombrovska rāda atklāto stundu.  Ksenija Kirilova rāda atklāto stundu.  Nataļja Minajeva rāda atklāto stundu.  Irina Panova rāda atklāto stundu.